Quan la música del carrer es converteix en un èxit

Pau Borrell Soria, Aubør, és productor de músiques urbanes. (Aubør)

El jove DJ i productor Pau Borrell Soria, Aubør, ens explica la seva experiència en la producció de músiques urbanes

Per Judith Vives

El ‘trap’, el ‘hip hop’ o el ‘reggaeton’ tenen una cosa en comú: són músiques urbanes. Sota aquest nom s’identifica un gènere musical format per diferents gèneres amb orígens, ritmes i temes urbans.

En els últims anys, les músiques urbanes s’han apoderat de les pistes de ball. Es tracta de grans temes que es produeixen digitalment a través de programari i eines digitals, amb alguns loops o samples d’instruments tradicionals.

Un dels èxits d’aquest estiu ha estat la cançó ‘Shake that’, sorgit de la col·laboració entre els DJ i productors Marsal Ventura i Aubør i llançat a través del segell Addicting Records.

Per a Pau Borrell, més conegut com Aubør, Shake that ha estat el primer gran èxit en una precoç carrera com a productor de músiques urbanes.

Format a Microfusa – Escola de producció musical, so i DJ, Pau es va interessar per la música quan tenia 7 anys i estudiava solfeig i trompeta. Molt aviat es va sentir atret per l’EDM (Eletronic Dance Music) i les músiques urbanes i de seguida va saber que volia dedicar-se a aquest món.

Estudiar producció musical

Així, als 13 anys va fer les seves primeres actuacions com a DJ i als 16 va entrar a l’escola Microfusa de Barcelona per estudiar producció musical. Durant els estudis va crear els seus primers dos temes i la seva primera remescla.

Amb tan sols 19 anys, Aubør ja compta amb un envejable currículum que inclou els èxits ‘Shake That’ i ‘Escúchame’, a més de crear Aubør Records, el seu propi segell discogràfic amb el que distribueix la seva música.

“Al principi em vaig centrar més en l’EDM: jo mateix feia la composició, la barreja i el mastering“, explica Pau Borrell. A poc a poc va anar entrant en el camp de les músiques urbanes però “buscant donar-li un toc més elegant i cool“.

“Jo no tenia les idees clares sobre la producció musical, necessitava que algú m’ensenyés la base, i en Microfusa m’ho van ensenyar tot super bé”, diu Pau Borrell sobre la seva experiència com alumne del curs de Producció Musical.

Segons explica, “allà t’ensenyen com funciona la tècnica, et donen la base i tu després la apliques al teu estil”. A més, destaca el gran nivell dels professors de l’escola.

Cercar un estil propi

Aubør té clar que vol marcar un perfil propi dins de les músiques urbanes, seguint el model dels productors que més admira, com Diplo.

“La música urbana té molt caràcter, jo estic buscant donar-li un estil propi més elegant“, explica aquest jove productor musical, que ja ha mostrat el seu propi caràcter amb la cançó ‘Latidos‘, un tema de reggaeton que trenca tòpics i té una lletra feminista.

Entre els seus projectes destaca la producció d’un EP amb cinc temes on vol comptar amb els cantants top de la música urbana. A més, segueix amb les seves sessions de DJ en què també sonen els seus propis temes.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Catalán | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here