Nens en situació d’emergència

Unicef i la Fundació FCBarcelona col·laboren per ajudar a nens i nenes que es troben en situacions d'emergència. (FCB/Unicef)

El Barça col·labora amb Unicef per ajudar a nens i nenes que són víctimes de desastres naturals i situacions extremes

La Convenció sobre els Drets del Nen (CDN) creada per les Nacions Unides recull els drets de la infància a tots els països del món.

És un document molt extens (té fins a 54 articles), però pot resumir-se en aquests principis fonamentals: el dret dels nens i nenes a una vida saludable, a una educació de qualitat i a estar protegits contra la violència i qualsevol tipus d’abús.

Els governs, la ciutadania i les famílies són els encarregats de defensar els drets de la infància. No obstant això, en situacions d’emergència, protegir-los és molt difícil: els més petits acostumen a ser les víctimes més vulnerables en aquests casos.

Per això, a més de col·laborar en programes educatius i difondre els valors de l’esport, la Fundació del FC Barcelona i Unicef treballen per ajudar als nens i nenes afectats pels desastres naturals o les situacions extremes.

El terratrèmol de Mèxic

Els dies 7 i 19 de setembre es van produir a Mèxic dos terratrèmols de gran magnitud que van provocar centenars de morts i milers de ferits.

A les zones afectades viuen set milions de nens i nenes. El terratrèmol no només ha destruït cases, negocis i carreteres, sinó també els centres escolars: més de 5.000 escoles han quedat danyades o destruïdes. No poder anar a classe també afecta al seu futur.

Per atendre les necessitats més urgents dels nens i les nenes a Mèxic, la Fundació del FC Barcelona i Unicef van destinar 200.000€ per construir escoles temporals, distribuir material educatiu i donar formació als professors per actuar davant aquests casos.

La Fundació FCB i l’UNICEF acorden destinar 200.000 euros per atendre els afectats pels terratrèmols de…

Publicada por FUNDACIÓ FC BARCELONA en viernes, 29 de septiembre de 2017

 

Fam a Sudan del Sud

Algunes situacions d’emergència no estan provocades per desastres naturals, sinó per l’home. Les guerres no només produeixen violència, sinó que moltes vegades obliguen a les persones a abandonar tot el que tenen per fugir del conflicte.

A Sudan del Sud s’està lliurant una guerra des de fa més de tres anys. Milers de famílies han fugit de la violència i ara es troben sense llar, sense recursos i sense menjar. La situació és encara més greu a causa de la sequera, que impedeix conrear aliments per sobreviure.

Com a conseqüència, més d’un milió de nens i nenes pateixen desnutrició aguda i 270.000 necessiten cures urgents. Les Nacions Unides han decretat l’estat de fam, que és el nivell més alt de crisi alimentària que pot patir un país.

S’han destinat 200.000 euros per atendre aquesta situació d’emergència. Els equips d’Unicef i altres organitzacions treballen al país per crear centres ambulatoris, atendre les necessitats alimentàries, tractar malalties i crear escoles provisionals perquè els nens puguin seguir amb la seva educació.

Informa’t de tot a Junior Report.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here