Recerca científica al món de l’esport

Presentacions dels 30 pòsters creats per estudiants de TFG, TFM i Grups de Recerca. (INEFC)

L’INEFC participa activament en projectes de recerca dins de l’àmbit de l’activitat física i l’esport

Per Elisabet Claus

La ciència i la tecnologia cada vegada tenen més importància dins del món de l’esport. La seva irrupció ha permès aconseguir millors resultats en les competències esportives i, combinades amb l’ambició dels atletes per superar-se, formen un tàndem imparable.

Amb l’objectiu de difondre la recerca que s’està duent a terme a Catalunya en l’àmbit de l’activitat física i l’esport, l’INEF de Catalunya organitza diferents esdeveniments i jornades.

Així, durant el mes d’octubre s’ha celebrat la II Jornada Catalana de Recerca en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i les VIII Jornades Científiques INEFC Lleida.

Els participants de la II Jornada Catalana de la Investigació a INEFC Barcelona. (INEFC)

II Jornada Catalana de Recerca

La II Jornada Catalana de Recerca està dirigida a científics que treballen en el camp de la recerca en l’activitat física i l’esport.

Més de 180 persones van participar d’un programa multidisciplinari que reunia els últims treballs de recerca realitzats al territori. Durant la jornada es van presentar 56 treballs en format pòster i es van fer 40 presentacions orals en format Pecha-Kucha (projecció de 20 imatges durant 20 segons cadascuna).

Membres de les altres cinc facultats catalanes que imparteixen els estudis de CAFyDE –UVic-UCC, EUSES Girona (UDG) i Terres de l’Ebre (URV), Blanquerna-URL i TecnoCampus (UPF)– van formar part del comitè organitzador i científic.

També van estar presentis altres entitats vinculades a la recerca, com l’Associació Chronojump, l’empresa DyCare, l’Observatori Català de l’Esport, el Consell Català de l’Esport i el CAR de Sant Cugat, entre unes altres.

VIII Jornades Científiques

Per vuitè any consecutiu el centre de l’INEFC de Lleida va celebrar les Jornades Científiques amb un enfocament diferent: aquí el propòsit principal és donar a conèixer projectes de recerca en curs dels treballs finals de l’alumnat de Grau, Màster i Doctorat del propi centre, i dels grups de recerca.

Aquest tipus d’esdeveniment serveix per augmentar la visibilitat i introduir als futurs professionals de l’Activitat Física i l’Esport al món de la recerca científica.

La jornada va començar amb una entrevista a l’advocada i esquiadora olímpica Laura Orgué, actualment alumna del màster en Dret de l’INEFC, que va parlar sobre la seva trajectòria esportiva i el seu actual projecte de mediació.

Actualment, la Laura Orgué és una referència absoluta sumant 5 copes del món de Quilòmetre Vertical Skyrunning, una modalitat de les carreres de muntanya, on ha trobat el terreny perfecte per desenvolupar el seu màxim rendiment.

Posteriorment, es van presentar 30 treballs en format pòster mitjançant un sistema de rotació que va permetre als més de 400 participants conèixer cadascuna de les recerques.

L’INEFC compta amb cinc grups de recerca (GR) que treballen en diferents àrees de coneixement: Acció Motriu (GIAM), Social i Educativa de l’Activitat Física i de l’Esport (GISEAFE), Activitat Física i Salut (GRAFiS), Ciències de l’Esport (GRCE) i Recerca en Sistemes Complexos i Esport.

A més, investigadors de l’INEFC participen en altres grups, com el Grup d’Observació de la Motricitat i l’Esport de la UB i vinculat la UdL i el Grup de Recerca de Moviment Humà de la UdL.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here