La seguretat viària té premi

Cartell del concurs ‘Joves i Mobilitat’ que promou la seguretat vial. (RACC)

El concurs ‘Joves i Mobilitat’ del RACC i el Servei Català de Trànsit promou l’ús responsable del telèfon mòbil a l’hora de circular

Per Judith Vives

Utilitzar el telèfon mòbil quan no toca provoca molts accidents de trànsit cada any. I la majoria podrien evitar-se amb una major conscienciació sobre els riscos que comporta anar mirant el mòbil mentre caminem pel carrer, anem amb bici o conduïm.

Segur que si et poses a pensar, et venen al cap un munt d’idees per a fomentar l’ús responsable del mòbil i promoure una major seguretat viària. Saps que aquestes idees poden tenir premi?

Joves, mòbils i seguretat viària és, precisament, el tema de la 12a edició de Joves i Mobilitat, un concurs convocat pel RACC i el Servei Català de Trànsit per a promoure actituds i valors de mobilitat segura, sostenible i responsable entre els adolescents.

El certamen s’adreça als alumnes de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà de Catalunya, així com nois i noies de 13 a 17 anys que formin part de centres de joves o centres d’oci.

Per participar en el concurs només has de respondre a la pregunta: Joves, mòbils i seguretat viària. Què fem?”.

De forma individual o en grups de fins a 4 persones, els participants poden presentar les seves propostes en un dels tres formats previstos: anunci gràfic, vídeo per Instagram i projecte de millora de la seguretat viària.

 

Recursos i propostes didàctiques

Els projectes poden presentar-se a través del web www.jovesimobilitat.cat i han d’estar tutoritzats pels seus centres educatius o d’oci. Tens fins al 15 de maig per fer la teva proposta i lliurar el treball. Els millors projectes de cada categoria s’emportaran grans premis.

El concurs ‘Joves i Mobilitat’ proporciona recursos informatius sobre la temàtica del concurs i ofereix propostes didàctiques sobre mobilitat, seguretat viària i convivència.

En les seves 12 edicions, el concurs ha registrat una participació de més de 15.000 joves de tot Catalunya que han donat la seva visió sobre la mobilitat amb més de 10.000 treballs.

 

Promoure la reflexió

El projecte educatiu ‘Joves i Mobilitat’ va néixer arran d’un estudi del RACC sobre els joves i l’accidentalitat el 2008, que en aquells moments era de més del 30%.

La transformació de la societat en els últims anys i les implicacions en la seguretat viària, les necessitats a l’hora de desplaçar-se i de protegir l’entorn han fet evolucionar el concepte de mobilitat.

Per això, el concurs vol afavorir la reflexió dels adolescents i els joves cap a la mobilitat entesa com una forma de convivència i responsabilitat basada en determinades actituds i valors.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here